Uporaba osebnih podatkov

POLITIKA ZASEBNOSTI

Splošno

S spletno stranjo www.maxima-ekodan.si (v nadaljevanju: »spletna stran«) upravlja podjetje EKO DAN, raziskovanje, svetovanje in prodaja, d.o.o., Litijska cesta 35, 1000 Ljubljana, matična številka 7132280000, davčna številka SI 60756837 (v nadaljevanju: »EKO DAN« ali »mi«). Z uporabo naše spletne strani soglašate s to Politiko zasebnosti (v nadaljevanju: »politika«). Pri uporabi spletne strani namreč skladno s to politiko obdelujemo nekatere vaše osebne podatke.

Na spletni strani je predstavljeno naše poslovanje, ki obsega preizkušanje, predstavljanje in prodajo parno-sesalnih čistilcev Hera. Spletna stran ne omogoča neposredne spletne prodaje – za nakup naših izdelkov ali uporabo naših storitev vas vabimo, da se obrnete na nas preko telefona ali elektronske pošte.

Obdelava pri uporabi spletnega obrazca

Spletna stran vam kot obiskovalcu omogoča, da preko spletnega obrazca zaprosite, da z vami vzpostavimo stik. Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov je vaša privolitev. Privolitev lahko kadarkoli prekličete, preklic pa ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem. V spletni obrazec vnesete svoje osebne podatke (ime, priimek, telefon, naslov elektronske pošte), zadevo ter želeno sporočilo.

Preko spletnega obrazca lahko podate privolitev, da z vami vzpostavimo stik z namenom dogovora o terminu preizkusa izdelkov. Tako pridobljene osebne podatke bomo obdelovali izključno z namenom, ki izhaja iz vašega sporočila, praviloma, da se z vami dogovorimo za termin preizkusa izdelka in njegovo predstavitev.

Preko spletnega obrazca lahko podate tudi privolitev, da vam redno pošiljamo novice. Tako pridobljene osebne podatke bomo obdelovali izključno z namenom, da vas preko novic redno obveščamo o naših akcijah in ugodnostih. Novice vam bomo pošiljali na vaš naslov elektronske pošte, praviloma v rednih intervalih, tedensko ali mesečno, ter po potrebi, kadar vam bomo želeli predstaviti akcije in ugodnosti v naši ponudbi.

V primeru, da iz vašega sporočila izhaja naročilo naših produktov ali storitev, se vaši osebni podatki v nadaljevanju obdelujejo na podlagi in z namenom izvajanja pogodbe.

Obdelava s piškotki

Ko uporabljate našo spletno stran, obdelujemo vaše osebne podatke s pomočjo piškotkov. Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov je vaša privolitev. Privolitev lahko kadarkoli prekličete, preklic pa ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se z vašim izrecnim soglasjem ob prvem obisku spletne strani shranijo na vašem brskalniku in so namenjeni temu, da vas ob ponovnem obisku spletna stran prepozna ter vam ponudi prilagojene vsebine. Obenem nam piškotki pomagajo pri izdelavi in analizi statističnih podatkov obiska naše splete strani. V spodnji preglednici so navedeni piškotki ter namen njihove uporabe.

 

Vir piškotkaIme piškotkaNamenTrajanje
Google Analytics_gastatistika ogledov spletne strani, nudenje prilagojenih vsebin2 leti
Google Analytics_gidstatistika ogledov spletne strani, nudenje prilagojenih vsebin1 dan
Google Analytics_gat_gtagIdentifikacijska koda spletnega mesta za Google Universal Analytics.1 minuto
https://tele-marketing.si/PH_HPXY_CHECKvarnostni sistem za preprečevanje »brute foce napadov« in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.Do konca seje (zaprtja brskalnika)
google.com_GRECAPTCHAgoogle zaščita proti spam sporočilom6 mesecev
Facebook.com_fbpPiškot uporablja Facebook za namene oglaševanja različnih produktov kot je recimo za prikaz ponudb v realnem času od drugih oglaševalcev3 mesece
Facebook.comfrŠifriran Facebook piškot3 mesece
Youtube.comVISITOR_INFO1_LIVEPiškotek za merjenje uporabnikove pasovne širine, ki določa ali se naloži posodobljen ali starejši uporabniški vmesnik6 mesecev
Youtube.comCONSENTGooglov potreben piškotek, za upoštevanje GDPR z njihove strani.16 let in 8 mesecev
Youtube.comYSCPiškotek hrani informacije za prikazovanje vgrajenega pretočnega videa.Do konca seje (zaprtja brskalnika)
Double Clicktest_cookieStatistika ogledov oglasov15 minut
Double ClickIDEUporablja se za poročanje o dejavnostih glede ogledov in klikov z namenom merjenja učinkovitosti.1 leto in 1 mesec

 

Vaše pravice

V zvezi z vašimi osebnimi podatki vam pripada več pravic, zlasti pravic po Splošni uredbi o varstvu podatkov: pravica do dostopa, pravica do popravka, pravica do pozabe, pravica do omejitve obdelave, pravica do obveščanja, pravica do ugovora, pravica do preklica privolitve in pravica do pritožbe.

Pravica do dostopa pomeni, da lahko od nas kadarkoli zahtevate potrditev ali v zvezi z vami obdelujemo osebne podatke. Če je temu tako, lahko zahtevate tudi dostop do vaših osebnih podatkov in informacije o namenu obdelave, vrstah osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili razkriti vaši osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe ter druge informacije skladno s 15. členom Splošne uredbe o varstvo podatkov.

Pravica do popravka pomeni, da lahko od nas kadarkoli zahtevate, da popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami oziroma, da jih dopolnimo ob upoštevanju namenov obdelave.

Pravica do pozabe pomeni, da lahko od nas kadarkoli zahtevate, da lahko brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo vaše osebne podatke, če ni več potrebe za obdelavo za določen namen, če umaknete privolitev za obdelavo in zanjo ne obstoji kakšna druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi in nadaljnjo obdelavo ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi ali če so bili vaši osebni podatki nezakonito obdelani oziroma zaradi drugih razlogov skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Pravica do omejitve obdelave pomeni, da lahko od nas v določenih primerih zahtevate, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar bi bili te netočni, bi se obdelovali nezakonito, bi jih potrebovali za pravne zahtevke in podobno.

Pravica do obveščanja pomeni, da lahko od nas kadarkoli zahteva, da vam posredujemo vaše osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki oziroma, da jih posredujemo kateremu drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora pomeni, da lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, kadar to izvajamo s ciljem doseganja zakonitih interesov. V tem primeru pretehtamo legitimne razloge za obdelavo in vaše interese, pravice in svoboščine.

Vse odločitve na podlagi osebnih podatkov pridobljenih pri obisku spletne strani (spletni obrazec ali piškotki) sprejemajo zaposleni v podjetju EKO DAN. Avtomatizirane odločitve se ne sprejemajo. Imate pravico, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, razen kadar je to izjemoma dopustno po Splošni uredbi o varstvu podatkov.

Pravica do preklica privolitve pomeni, da lahko privolitev kadarkoli prekličete, preklic pa ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem. Pravica do pritožbe pomeni, da lahko zoper nas v zvezi z obdelavo osebnih podatkov vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, na voljo na telefonski številki 01 230 97 30 oziroma naslovu elektronske pošte gp.ip@ip-rs.si.

Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov v podjetju EKO DAN je Lien Zanella, na voljo na elektronskem naslovu lien@eko-dan.com. Vaše pravice lahko uveljavljate tudi pri našem pooblaščencu. Za uveljavljanje katerekoli pravice, ki vam pripada po Splošni uredbi o varstvu podatkov, vam ne bomo zaračunali nobenih stroškov, razen kadar bi bila vaša zahteva očitno neutemeljena, ponavljajoča ali pretirana – v takih primerih vam lahko zaračunamo razumno visoke stroške.

Hramba in varstvo

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, dokler ni izpolnjen namen, za katerega so bili osebni podatki pridobljeni oziroma skladno z zakonsko določenimi roki hrambe za vsak posamezen osebni podatek. Kadar rok hrambe v zakonih ni posebej določen, se vaši osebni podatki hranijo upoštevaje načelo sorazmernosti, tj. čim krajše možno obdobje.

Vaše osebne podatke varujemo in si prizadevamo preprečevati njihovo zlorabo. Dostop do vaših osebnih podatkov imajo le s strani EKO DAN pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji), s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o varovanju in obdelavi osebnih podatkov. Vaši podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Vaših osebnih podatkov ne prenašamo v tretje države ali k mednarodnim organizacijam. Za varovanje osebnih podatkov ste odgovorni tudi sami, in sicer tako, da poskrbite za digitalno varnost.

Končne določbe

Upravljavec vaših osebnih podatkov je EKO DAN d.o.o., Litijska cesta 35, 1000 Ljubljana, na voljo na telefon +386 51 752 547 oziroma naslovu elektronske pošte info@eko-dan.com. Ta politika ureja obdelavo osebnih podatkov, pridobljenih iz obiska spletne strani (spletni obrazec in piškotki). Pridržujemo si pravico, da politiko zasebnosti kadarkoli spremenimo. Za vas kot obiskovalce spletne strani vedno velja v danem trenutku aktualna politika.